«Gods & Heroes»: Η ελληνική μυθολογία γίνεται καρτούν στο Netflix


Η πλατφόρμα streaming παρήγγειλε 8 επεισόδια από τους αδερφούς Παρλαπανίδη.

Η ελληνική μυθολογία έρχεται στο Netflix με τη μορφή σειράς κινουμένων σχεδίων, καθώς η πλατφόρμα streaming ενέκρινε τη σειρά «Gods & Heroes» των αδερφών Παραλαπανίδη και παρήγγειλε 8 επεισόδια.

Οι Τσάρλι και Βλάσης Παρλαπανίδης (Charley και Vlas Parlapanides) έγιναν γνωστοί στο Χόλιγουντ με το σενάριο της ταινίας «Αθάνατοι» (Immortals, 2011), που είχε για πρωταγωνιστή τον Χένρι Κάβιλ λίγο πριν τον μάθει όλος ο κόσμος ως Σούπερμαν. Όπως και σε αυτή την ταινία, έτσι και στη σειρά animation που ετοιμάζουν, οι θεοί και τα τέρατα της μυθολογίας ζωντανεύουν μέσα από την ιστορία ενός ήρωα (νόθου γιου του Δία), που θα έρθει αντιμέτωπος μαζί τους προκειμένου να σώσει τον κόσμο – τόσο των ανθρώπων όσο και των θεών.

Γιοι ελλήνων μεταναστών που από τη Σμύρνη βρέθηκαν στην Πάτρα και από εκεί στο Νιου Τζέρσεϊ («μπορούσαμε να είμαστε φτωχοί μετανάστες στην Ελλάδα ή φτωχοί μετανάστες στην Αμερική – οι γονείς μας ήθελαν να γίνουμε καλύτεροι και να δώσουμε ευκαιρίες στους εαυτούς μας», λένε στο παρακάτω βίντεο) οι αδελφοί Παρλαπανίδη ήταν ήδη γνωστοί στο Netflix από το σενάριο της σειράς «Death Note», που βασίζεται σε ιαπωνικό manga.

Στο «Gods & Heroes» έχουν αναλάβει το σενάριο και την εκτέλεση παραγωγής, ενώ για τον σχεδιασμό και το animation είναι υπεύθυνο το στούντιο Powerhouse Animation, που έχει φτιάξει για το Netflix την πετυχημένη σειρά κινουμένων σχεδίων «Castlevania» (από το γνωστό video game).

Τις φωνές τους στους χαρακτήρες θα δώσουν οι Τζέισον Ο’ Μάρα («The Man in the High Castle»), Μέιμι Γκάμερ (η κόρη της Μέριλ Στριπ που είχε παίξει στο πρόσφατο «True Detective»), Κρις Διαμαντόπουλος («Silicon Valley», «Το Τρίο Στούτζες»), Μελίνα Κανακαρίδη («CSI Νέα Υόρκη»), Τζέσικα Χένγουικ («Iron Fist», «Game of Thrones»), Ηλίας Τουφεξής (γνωστός από τις φωνές του σε βιντεοπαιχνίδια όπως τα «Deus Ex» και «Assassin’s Creed Odyssey»).


«Με το “Gods & Heroes” θελήσαμε να αφηγηθούμε μια πρωτότυπη ιστορία που διαδραματίζεται στον αγαπημένο κόσμο της ελληνικής μυθολογίας», δήλωσαν οι αδερφοί Παρλαπανίδη μετά από τη συμφωνία με το Netflix. «Είμαστε ευγνώμονες για αυτό το υπέροχο καστ και τους συνεργάτες μας στο Netflix και την Powerhouse Animation, που συνεχίζουν να επεκτείνουν τα όρια του anime με τρόπους που μόνο να ονειρευτούμε μπορούσαμε».